Evakuációs vészhangosítás

Az EVAC evakuációs vészhangosítási rendszer ideális megoldás idősek otthonába, mozgáskorlátozottak és szállodák számára, Ahol a lakók, a látogatók és az alkalmazottak evakuálása szempontjából kötelező hangriasztási funkció és a beszéd érthetősége elsődleges fontossággal bír.

Vészhangosítás kiépítése

Evakuációs vészhangosítás​

Evakuációs vészhangosítás életmentő és segíti a gyors kimenekítést

Az evakuációs hangosítás akkor lép működésbe, amikor egy vészhelyzet esetén, minél egyszerűbben és minél gyorsabban ki kell üríteni az épületet. Ilyen esetben elengedhetetlen, hogy az épületben rekedt embereket, a hangszórókon keresztül gyors, tiszta és egyértelmű utasítások segítsék a pánikhelyzet kialakulásának megakadályozását és a menekülést, amelyet a mozgásuk irányítására késedelem nélkül alkalmazni kell. Vészhangosítás kiépítése hiányában könnyen kialakul a pánik, amely egy tűzeset során könnyen tragédiához vezethet.

A vészhangosítási rendszer az érintett szektorba vagy az épület egészébe a megfelelő üzenetet azonnal eljuttatja. A menekítést irányító tűzoltó a bemondómikrofonon keresztül hatékonyan és gyorsan tudja értesíteni az épületben tartózkodókat a menekülési irányról. Ezzel növelve az esélyét, hogy mindenki értesüljön a haváriáról. A rendszer képes előre rögzített hangüzeneteket is automatikusan beindítani. A különálló hangkörök (hang zónák) kialakításával az egyes épületrészekben, szinteken tartózkodókat külön-külön lehet értesíteni, és több lépcsőben és biztonságosan kiüríteni.

Evakuációs vészhangosító rendszert törvényi előírás alkalmazni nagy létszámú területeken, újépítésű épületeknél, szállodáknál, gyártó üzemeknél és csarnokoknál, olyan épületekben, ahol több irányban is történhet a kiürítés. (OTSZ 54/2014. (XII. 5.) BM rendelete, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főig. Tűzvédelmi Műszaki Irányelve). Sajnos viszont sokszor csak egy utólagos tűzoltósági ellenőrzéskor derül fény a problémára. Érdemes megelőzni a bírságokat.

A vészhangosító 100V-os rendszereket szünet mentesítjük, mert a helyszínre kiérkező tűzoltók azzal kezdődik, hogy főkapcsolóval áramtalanítják az épületet.

Az EVAC Evakuációs vészhangosítási rendszereket rendszeres időközönként ellenőrizzük, hogy a beépített hangszóró rendszerek és a riasztási jelek hallhatóak, valamint a vezérlőterem mikrofonjai és szünetmentesítése működőképesek legyenek.

Az EVAC evakuációs vészhangosítási rendszer ideális megoldás idősek otthonába, mozgáskorlátozottak és szállodák számára, Ahol lakok a látogatók és az alkalmazottak evakuálása szempontjából kötelező hangriasztási funkció és a tömegtájékoztató érthetősége elsődleges fontossággal bír.

Evakuációs hangosítási rendszer
Ingyenes szaktanácsadással és helyszíni felméréssel állunk rendelkezésére!