Szállodahangosítás a tökéletes kikapcsolódáshoz

„Hiszünk benne, hogy a hotelekben kiépített háttérzenei rendszereinkkel olyan kellemes hellyé alakítjuk a szállodákat, ahol a vendégeik feltöltődnek és nyugodtabbá válnak, és ennek hatására növekszik elégedettségük.”

szálloda hangosítás

Szállodahangosítás a tökéletes kikapcsolódáshoz

Miért fontos a hotelhangosítás?

Miért fontos a hotel hangosítás?

Ma már egy jó szállodát el se tudunk képzelni kellemes háttérzene nélkül, ami segíti a vendégek ellazulását és a kellemes közérzet gyors kialakítását. A szálloda szinte teljes területén találkozhatunk a háttérzenével, de az különböző területeken különböző zenei stílusok szólalnak.

A zene kiválasztásánál az egyes területek sajátosságait kell szem előtt tartani. Találkozhatunk Lounge stílusú zenével az étteremben-, Chill out stílussal a lobby bárban és a folyosókon, Ambient zenével a wellness részlegekben, energizáló Power zenével a fitness részlegen, vidám gyerek zenével a gyermekmegőrzőben és Welcome zenével a recepción. A szállodákban a hangosítás jellemzően nem információ közvetítésre szolgál, hanem kifejezetten a kellemes hangulat megteremtését célozza meg.

Hazakísérő zene a luxus szállodák, prémium szolgáltatása

Legyen hazakísérő zene a folyosókon

Egyhangú, hosszú unalmas folyosókat kellemessé teszi a sétálás közben hallható háttérzene, amely elősegíti, hogy a sétálás közben is megőrizzük a jó hangulatunkat és ebben a jó hangulatban érkezzünk el a szobánkig. Ezt nevezzük hazakísérő zenének. Emellett segít az egyes szobából kiszűrődő kellemetlen hangokat is elnyomni, mint például a horkolás, veszekedés vagy esetleg a turbékoló párokat.

Természetesen fontos, hogy ne zavarja a vendégeket a folyóson hallható zene és hogy a szobában lévők tudjanak tőle aludni. A folyóson lévő hangerőt is külön kell tudni szabályozni, mint hogy a szálloda összes különböző területi egységén lévő hangerőt is külön kell tudnunk szabályozni. A folyosókon mindenképpen érdemes valami kellemes, megnyugtató zenét sugározni, amely előkészíti az ember tudatalattiját a pihentető alvásra.

Szálloda hangosítás és hangtechnika
Hotel hangosítás és hangtechnika

Hotelhangosítás eltérő zenékkel

Külön más fajta zenét érdemes sugározni a szálloda éttermében, ahol már lehet egy kicsit pörgősebb is a háttérzene, de ügyelni kell mindenképpen arra, hogy a vendégekhez egyforma hangerővel jusson el a zene, ne legyenek olyan asztalok, ahol túl erős a hangerő, amely zavarja a kellemes étkezést, társalgást. Az étteremben a megfelelő számú hangszóró és a megfelelő hangerő beállítása hozzásegíti ahhoz, hogy ne érezzük kellemetlenül magunkat és tudjunk felszabadultan beszélgetni bármiről úgy, hogy ne hallják a mellettünk lévő asztalnál is, hogy miről társalgunk.

A szálloda vezetése dönthet úgy, hogy éjfél után egy andalító, álmosító zenét szolgáltat, amelyik arra ösztönzi a lent lévő embereket, hogy ők is térjenek nyugovóra, így a szállodában nem lesz éjszaka ricsaj és a nyugodt pihenés biztosított lesz.

Szállodahangosítás segít ellazulni!

A szállodának, ha van wellness központja, akkor ott megint szinte kötelező manapság már az Ambient stílusú relaxációs háttérzene használata.

A masszázs helyiségben teljesen egyedi zenét is kérhetnek, ezért szükség van arra, hogy a masszázs helyiségben ki tudják kapcsolni azt a zenét, ami a szálloda többi részén van, és ők be tudják tenni a saját chill out-os lazító zenéiket. Tehát itt is fontos, hogy külön lehessen az egyes zenéket ki, illetve bekapcsolni, illetve külön lehessen állítani a hangerőt ezen területeken is.

Szálloda wellness hangosítás
Szálloda külső terasz hangosítás

Milyen zenék szóljanak az éttermekben, teraszokon vagy a bárban?

Teljes nyugalomhoz ma már nélkülözhetetlen a megfelelő hangosítás, háttérzene

A szálloda kávézójának vagy az étterem külső teraszán is helyezhetünk el hangszórókat, de azoknál különösen ügyelni kell az ottani hangerő beállításnál, hogy ne zavarja a szomszédos épületben élő embereket. Amíg a wellnessbe kifejezetten chill-es zenék szólnak, az étteremben emelkedettebb bpm ütemű zenék szólnak.

A teraszokon megint szólhatnak csöndesebb, kellemesebb beszélgetéshez illő lounge zenék, a teraszon pedig a rendezvényhez illő zenét lehet bekapcsolni, kár esküvőhöz, akár céges rendezvényhez illőt.

Konferenciák, koncertek esetén milyen szállodahangosításra van szükség?

Külön területként említenénk meg a konferenciaterem hangosítását, amely természetesen elszeparált a szálloda háttérzenei hangosítástól. Az előadóterem hangrendszeréhez a vendég előadónak hozzá kell tudni illeszteni a laptopját, amelyiknek nemcsak a képét kell kivetíteni a projektorral, hanem természetesen a hangszórókhoz hozzá kell illeszteni a laptopból szóló zenéket.

Konferenciák, koncertek kiszolgálásához is fel kell készíteni a szállodahangosítás rendszerét

Konferenciánkon szükség van az előadóknak mikrofonra, akár fej mikrofonra, akár kézi mikrofonra és arra is szükség van, hogy egyszerre több mikrofonon keresztül is több előadó tudjon beszólni ugyanazokba a hangszórókba. Egyes rendezvények méretéből adódóan és az előadók, művészi ágából adódóan lehetséges az, hogy nagy erőteljes hangerejű, hangszórók elhelyezésére is szükséges, amely képes megdübörögtetni a területet akár egy koncerthez hasonlítóan.

Lehet ez a rendezvény egy kültéri esküvő, ahol a nagyobb távolságokat kell áthidalni ezért nagyobb hangerőre és nagyobb hangszórók használatára van szükség.

Szálloda konferencia terem hangosítás
Ingyenes szaktanácsadással és helyszíni felméréssel állunk rendelkezésére!