Gyár és csarnokhangosítás

„Hiszünk benne, hogy a kiépített gyár és csarnokhangosítás rendszereink megteremtik a barátságos légkört és a jó hangulatot, amivel elkötelezett és lojális kollégákra tehetünk szert és tarthatunk meg.”

Gyárhangosítás

A hangosítás profi ligája

Elégedettség növelés dolgozóknál

és akár + 17% produktivitás növekedés

Miért éri meg a munkahelyihangosítás?

Napjainkban a munkaerőpiac hatalmas átalakuláson megy át. Egyre nehezebb megtalálni és megtartani a megfelelő munkaerőt és éppen ezért nagy hangsúlyt fektetnek a cégek a munkaerő megtartásra és hogy minél kellemesebb munkahelyi környezet teremtsenek dolgozói számára. Amíg a fizetéseket nehéz a végtelenségig emelni. Azonban egy barátságos légkör és jó hangulat megteremtése által elkötelezett és lojális kollégákra tehetünk szert és tarthatunk meg. A háttér zene kiváló stressz oldó, ami minden emberrel képes feledtetni a nehézségeket. Zenehallgatás beindítja a szerotonintermelődést, ami javítja és elűzi a rosszkedvet. Így a dolgozók nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá válnak. A csarnokhangosítás az egyik legolcsóbb eszköz a dolgozók számára vidám, gondtalan, és harmonikus munkahelyi légkör megteremtésére.

Gyárhangosítás előnyei
raktár csarnok hangos-bemondás

A zene egyetemes nyelv és bizonyos zeneszámokra automatikusan elkezd járni az emberek keze-lába. Raktárakban és termelő egységekbe a megfelelően kiválasztott „Felpörgető” „Munkára ösztönző háttérzenei csatorna” képes a kollégákat munkára inspirálni és növelni a kollégák produktivitást, mint például: Survivor – Eye of the tiger, vagy Queen – We Will Rock You. Elentétben a rádiókban mostanában random játszott andalgó melankolikus zenékkel.

Mitől lesz komfortos egy csarnok?

Mitől nő meg a dolgozók elégedettsége és a lojalitása?

Egy magyar nagyvállalat, akik minden megyeszékhelyen rendelkeznek raktár csarnokokkal, a dolgozók között elvégzett elégedettségi kérdőívre kapott válaszok között az első helyen a munkahelyi zenehallgatás igénye állt. Más gyár és raktárcsarnokokban elvégzett dolgozói igényfelméréseknél is rendszeresen az első három helyen szerepel a háttérzene rendszer kialakítása, ami persze sokak olcsóbb, mint egy pl. raktárcsarnokot klimatizálni.

Termelő és gyártó üzemekben gyakori probléma, hogy a dolgozók a cigaretta, kávé és telefon szünetüket csak úgy kedvük szerint ad hoc kezdik meg és fejezik be és az 5 perces szünetek fél órásra nyúlnak el ezzel megnehezítve a gyártás szervezését. Ráadásul demoralizálóan hat azokra a kollégákra nézve, akik nem cigarettáznak vagy nem kávéznak, mondván ők miért dolgoznak amíg a másik cigizik… Erre is hatékony megoldást nyújt a 100v-os PA hangrendszer kiépítése.

raktarhangositas

Valós esettanulmány

Elégedett dolgozók gyárhangosítással

Valós esettanulmány

Akár 17%+ produktivitás növekedés a csarnokhangosítás kiépítés...

Elégedettség növelés dolgozóknál

Egy nyomdának a vezetője amikor megtalált a fenti problémával, éppen létszám bővítésen gondolkodtak. A gyárhangosítás és a hangos szünetjelző kiépítése követően a dolgozók már pontosan kezdik meg a munkát és adják le a feladataikat, illetve betartják az előírások szerinti szüneteket. Ezáltal nagyságrendekkel javult a munkaidő kihasználtság, és 11%-kal emelkedett a termelési mutatójuk és hatékonyságuk. Talán mondanunk sem kell, hogy a műszakjelző bevetését követően már a jelenlegi létszámmal is tudták teljesíteni a kapacitást és mentesültek az új munkaerő felvétellel kapcsolatos rendszeres havi költségektől is és ezáltal 10%-ot emelkedett a cég profitja

Bemondó mikrofonokon használatával felgyorsulnak a munkafolyamatok, a sofőrök árukiadó kapukhoz történő hívása, valamint egyszerűsödik az értekezletek összehívása. Ha van kamerarendszer, és valaki tiltott helyen tartózkodik, akkor bemondható, hogy haladéktalanul hagyja azt el.

Kerülje el a magas büntetéseket

Jogtiszta zenehallgatással elkerülheti a magas bírságok megfizetését

Egy szadai gyárban az alkalmazottak saját zenelejátszóikon (Hi-Fi torony, PC, bluetooth hangszóró… keresztül hallgattak különböző műsor forrásokat, mint YouTube, Spotify, FM rádió…, mindezt úgy hogy mások is hallhatták, (jogilag: „A munkahelyeken végzett nyilvános zenefelhasználás” azaz nem csak a saját szórakoztatásukra hallgatták.) 

Az egyik dolgozó jelentkezett a reggeli rádióműsor játékára, ahol elmondta, hogy ő a településen a varrodában dolgozik, innentől már egyszerű dolguk volt az Artisjus ellenőreinek.  Amikor az ellenőrök megjelentek a gyárban, több mint harminc zenelejátszó is szólt a különböző munkaállomásokon. Ilyen esetben az Artisjus a telephelyen bejegyzett céget marasztalja a „Munkáltató általi gépzene-felhasználás jogcímen”. A vállalatra kiszabott bírság mértékéből könnyedén ki lehet építeni a dolgozok számára egységes háttérzenére alkalmas PA hangrendszert, amelyhez csak egy csatornára kell megfizetni a kedvezményes Artisjus szerzői + szomszédos jogi jogdíjat.

Cégünk segít az Artisjus bejelentésben és a kedvező díjszabás igénylésében, hogy a cégek elkerülhessék a magas büntetéseket.

Raktár hangosítás

Valós esettanulmány

Ingyenes szaktanácsadással és helyszíni felméréssel állunk rendelkezésére!