Gyár és csarnokhangosítás

“Hiszünk benne, hogy a kiépített gyár és csarnokhangosítás rendszereink megteremtik a barátságos légkört és a jó hangulatot, amivel elkötelezett és lojális kollégákra tehetünk szert és tarthatunk meg.”

Elégedettség növelése

A hangosítás profi ligája

Elégedettség növelés dolgozóknál

és akár + 17% produktivitás növekedés

Miért éri meg a munkahelyihangosítás?

Napjainkban a munkaerőpiac hatalmas átalakuláson megy át. Egyre nehezebb megtalálni és megtartani a megfelelő munkaerőt és éppen ezért nagy hangsúlyt fektetnek a cégek a munkaerő megtartásra és hogy minél kellemesebb munkahelyi környezet teremtsenek dolgozói számára. Amíg a fizetéseket nehéz a végtelenségig emelni. Azonban egy barátságos légkör és jó hangulat megteremtése által elkötelezett és lojális kollégákra tehetünk szert és tarthatunk meg. A háttér zene kiváló stressz oldó, ami minden emberrel képes feledtetni a nehézségeket. Zenehallgatás beindítja a szerotonintermelődést, ami javítja és elűzi a rosszkedvet. Így a dolgozók nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá válnak. A csarnokhangosítás az egyik legolcsóbb eszköz a dolgozók számára vidám, gondtalan, és harmonikus munkahelyi légkör megteremtésére.

A zene egyetemes nyelv és bizonyos zeneszámokra automatikusan elkezd járni az emberek keze-lába. Raktárakban és termelő egységekbe a megfelelően kiválasztott „Felpörgető” „Munkára ösztönző háttérzenei csatorna” képes a kollégákat munkára inspirálni és növelni a kollégák produktivitást, mint például: Survivor – Eye of the tiger, vagy Queen – We Will Rock You. Elentétben a rádiókban mostanában random játszott andalgó melankolikus zenékkel.

Mitől lesz komfortos egy csarnok?

Mitől nő meg a dolgozók elégedettsége és a lojalitása?

Egy magyar nagyvállalat, akik minden megyeszékhelyen rendelkeznek raktár csarnokokkal, a dolgozók között elvégzett elégedettségi kérdőívre kapott válaszok között az első helyen a munkahelyi zenehallgatás igénye állt. Más gyár és raktárcsarnokokban elvégzett dolgozói igényfelméréseknél is rendszeresen az első három helyen szerepel a háttérzene kialakítása, ami persze sokak olcsóbb, mint egy pl. raktárcsarnokot klimatizálni, kiváltképp hosszútávon.

Termelő és gyártó üzemekben gyakori probléma, hogy a dolgozók a cigaretta, kávé és telefon szünetüket csak úgy kedvük szerint ad hoc kezdik meg és fejezik be és az 5 perces szünetek fél órásra nyúlnak el ezzel megnehezítve a gyártás szervezését. Ráadásul demoralizálóan hat azokra a kollégákra nézve, akik nem cigarettáznak vagy nem kávéznak, mondván ők miért dolgoznak amíg a másik cigizik…

Mitől nő meg a dolgozók elégedettsége

Valós esettanulmány

Megfelelő munkaerő

Valós esettanulmány

Akár 17%+ produktivitás növekedés

Elégedettség növelés dolgozóknál

Egy nyomdának a vezetője amikor megtalált a fenti problémával, éppen létszám bővítésen gondolkodtak. A gyárhangosítás és a hangos szünetjelző bevezetést követően a dolgozók már pontosan kezdik meg a munkát és adják le a feladataikat, illetve betartják az előírások szerinti szüneteket. Ezáltal nagyságrendekkel javult a munkaidő kihasználtság, és 11%-kal emelkedett a termelési mutatójuk és hatékonyságuk. Talán mondanunk sem kell, hogy a műszakjelző bevetését követően már a jelenlegi létszámmal is tudták teljesíteni a kapacitást és mentesültek az új munkaerő felvétellel kapcsolatos rendszeres havi költségektől is és ezáltal 10%-ot emelkedett a cég profitja

Bemondó mikrofonokon használatával felgyorsulnak a munkafolyamatok, a sofőrök árukiadó kapukhoz történő hívása, valamint egyszerűsödik az értekezletek összehívása. Van kamerarendszer, és valaki tiltott helyen tartózkodik, akkor bemondható, hogy haladéktalanul hagyja azt el.

Kerülje el a magas büntetéseket

Jogtiszta zenehallgatással elkerülheti a magas bírságok megfizetését

Egy szadai gyárban az alkalmazottak saját zenelejátszóikon (Hi.Fi torony, PC, bluetooth hangszóró… keresztül hallgattak különböző műsor forrásokat, mint YouTube, Spotify, FM rádió…, mindezt úgy hogy mások is hallhatták, (jogilag: „A munkahelyeken végzett nyilvános zenefelhasználás” azaz nem csak a saját szórakoztatásukra hallgatták.) 

Az egyik dolgozó jelentkezett a reggeli rádióműsor játékára, ahol elmondta, hogy ő a településen a varrodában dolgozik, innentől már egyszerű dolguk volt az Artisjus ellenőreinek.  Amikor az ellenőrök megjelentek a gyárban, több mint harminc zenelejátszó is szólt a különböző munkaállomásokon. Ilyen esetben az Artisjus a telephelyen bejegyzett céget marasztalja a „Munkáltató általi gépzene-felhasználás jogcímen”. A vállalatra kiszabott bírság mértékéből könnyedén ki lehet építeni a dolgozok számára egységes háttérzenét, amelyhez csak egy csatornára kell megfizetni a kedvezményes Artisjus szerzői + szomszédos jogi jogdíjat.

Cégünk segít az Artisjus bejelentésben és a kedvező díjszabás igénylésében, hogy a cégek elkerülhessék a magas büntetéseket.

Jogtiszta zenehallgatás

Valós esettanulmány

Ingyenes szaktanácsadással és helyszíni felméréssel állunk rendelkezésére!