Ingyenes szaktanácsadással és helyszíni felméréssel állunk rendelkezésére!

Étteremhangosítás, miért olyan kulcsfontosságú?

étterem hangosítás

 

Az étterem, bár vagy terasz tulajdonosok azt szeretnék leginkább, hogy visszatérő vendégkörük legyen. Hogy ha valaki egyszer betér az éttermükbe, akkor olyan élménye legyen, amitől visszavágyik. Ebben tud segíteni a minőségi kiszolgáláson, a finom ételeken és italokon túl például a jól eltalált dizájn, a megfelelő háttérzene, és a tökéletes étteremhangosítás.

 

étteremhangosítás

A kellemes éttermi hangulat kialakításához szükséges a megfelelő háttérzenét biztosítani

 

Ha egy étterem rossz adottságokkal rendelkezik, például magas az utcazaj a folyamatos forgalom miatt, zörög a villamos, dübörögnek az autók, nyikorognak a kukásautók, rendszeresen szirénáznak az ilyen-olyan járművek, akkor erre a legjobb megoldás a megfelelő háttérzene.

Ha az étteremben, illetve a szállodában a vendégkörhöz van hangolva a háttérzene, akkor értelemszerűen a vendégek jobban el tudnak lazulni, amikor pedig kilépnek ebből a kellemes térből, az étteremből vagy bárból, kinyitják a bejárati ajtót és hirtelen megcsapja őket a 4-es, 6-os villamos agresszív zaja, akkor máris visszavágynak az iménti nyugalomba. A kellemes háttérzene mindenkinek a tudatalattijára ható tényező, ezzel megteremthető a vendégek számára a stresszmentes közérzet.

 

Az étteremhangosítás kivitelezése rendkívül gyorsan megtörténik.

A személyes felmérés folyamán megnézzük a helyiség akusztikáját, hova lehet elhelyezni hangszórót úgy, hogy ez a dizájnhoz illő, a belső kialakításhoz passzoló legyen. Fontos, hogy a vendégek tudjanak beszélgetni, ezért a hangszórót számát úgy kell meghatározni, hogy ne legyen olyan hely, ahol túl hangos vagy túl halk a háttérzene.

Étterem hangosítás bárhangosítás terasz hangosítás
Étteremhangosítás vagy bárhangosítás megoldások

A túl hangos háttérzene egyértelműen zavarja a beszélgetésben az embereket, és ilyen helyre nem térnek vissza a vendégek. Ha túl halk, akkor viszont a környező zajok zavarhatják a vendégeket. Tehát nagy figyelmet fordítunk a felmérés folyamán a háttérzajokra, a különböző akusztikai kialakításokra,  a hangok visszaverődésére.

Nem teszünk hangszórókat a kávézókban a pultok fölé, hiszen ott kommunikáció zajlik a vendég és a pincér között, hogy ne kelljen kiabálniuk, illetve a dolgozók sem szeretik a túl sok zajt, föléjük sem szerelünk hangsugárzókat. Ugyanakkor szerelünk a vécékbe is hangszórót, hogy ott is jól érezzék magukat a vendégek, és szerelünk a kerthelyiségekbe, a teraszokra is. Ha a teraszra jól szereljük a hangszórókat, akkor tudjuk ellensúlyozni a villamost is.

Étteremhangosítás
Megfelelően megtervezett és kialakított étteremhangosítás

Jó példa erre egy étterem az elképesztően forgalmas és zajos Bartók Béla úton, aminek sikerült nagyon pozitív irányba befolyásolni a hangulatát az épülethangosító rendszer optimális beszerelésével.

 

Azoknak a vendégeknek is, akik esetleg eleve türelmetlenül érkeznek, vagy nagyon éhesek, és ezért nyugtalanul várnák az ételük megérkezését, nagy segítség lehet, ha a figyelmüket eltereli a kellemes háttérzene. Ugyanígy az esetlegesen késői vagy nem túl készséges kiszolgálást is képes ellensúlyozni a megfelelő légkör, amit a jól kialakított zeneszolgáltatás nyújt. Rengeteg étterem közül lehet manapság választani, mindenki számára természetes, hogy odamegy szívesen elkölteni a pénzét, ahol a legtöbb kellemes benyomás éri.

 

További hasznos tartalmakat itt találsz!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes szaktanácsadással és helyszíni felméréssel állunk rendelkezésére!