Szállodahangosítás a tökéletes kikapcsolódáshoz

szálloda hangosítás

Ma már egy jó szállodát el se tudunk képzelni egy kellemes háttérzene, hangosítás nélkül, ami segíti a vendégek ellazulását és a jó közérzetük kialakítását. A szállodahangosítás területén szinte mindenhol találkozhatunk a háttérzenével, de az egyes területeken különböző zenék szólalnak meg és különböző funkciókkal.

 

Miért fontos a szállodahangosítás?

Gyakran találkozhatunk zenével az étteremben, a lobby bárban, a folyosókon, a wellness részlegekben, az udvaron és akár a recepción is. A szállodákban a hangosítás, az jellemzően nem információ közvetítésre szolgál, hanem kifejezetten van, kellemes hangulat megteremtését célozza meg.

 

Legyen hazakísérő zene a folyósokon…

Egyhangú, hosszú unalmas folyosókat kellemessé teszi a sétálás közben hallható háttérzene. Amely elősegíti, hogy a sétálás közben is megőrizzük a jó hangulatunkat és ebben a jó hangulatban érkezzünk el a szobáig. Ezt nevezzük hazakísérő zenének. Emellett segít az egyes szobából kiszűrődő kellemetlen hangokat is elnyomni, mint például a horkolás, veszekedés vagy esetleg a turbékoló párok. Mindezt úgy, hogy a szobában lévők azért tudjanak tőle aludni.

szallodahangositas
Hazakísérő zene a szállodahangosítás egyik jellemzője

 

Természetesen fontos, hogy ne zavarja a vendégeket a folyóson hallható zene. A folyóson lévő hangerőt is külön kell tudni szabályozni, mint hogy a szálloda összes különböző területi egységén lévő hangerőt is külön kell tudnunk szabályozni.

A zene kiválasztásánál az egyes területek sajátosságait kell szem előtt tartani, a folyosókon érdemes mindenképpen valami kellemes, megnyugtató zenét sugározni, amely előkészíti az ember tudatalattiját a pihentető alvásra.

 

Hangosítás eltérő zenékkel

Külön más fajta zenét érdemes sugározni a szálloda éttermében, ahol már lehet egy kicsit pörgősebb is a zene, de ügyelni kell mindenképpen arra, hogy a vendégekhez egyforma hangerővel jusson el a zene, ne legyenek olyan asztalok, ahol túl erős lenne a hangerő, amely zavarja a kellemes étkezést. A hangerő beállítása és háttérzene az étteremben hozzásegít minket ahhoz, hogy ne érezzük kellemetlenül magunkat és tudjunk felszabadultan beszélgetni bármiről úgy, hogy ne hallják a mellettünk lévő asztalnál is, hogy mi miről beszélünk.

A szállodában éjfél után dönthet úgy a szálloda, a bár vezetője, hogy éjfél után berak egy andalító, álmosító zenét, amelyik arra ösztönzi a lent lévő embereket, hogy ők is térjenek nyugovóra, így a szállodában nem lesz éjszaka ricsaj, buli.

 

Szállodahangosítás segít ellazulni!

A szállodának, hogy ha van wellness központja, akkor ott megint szinte kötelező manapság már a háttérzene használata, ki akar egyedül, csöndben ülni a szaunában?

A masszázs helységekben teljesen egyedi zenét is kérhetnek, ezért szükség van arra, hogy a masszázs helyiségben ki tudják kapcsolni azt a zenét, ami a szálloda többi részén van, és ők be tudják tenni a saját chill-es megnyugtató zenéiket, tehát itt is fontos az, hogy külön lehessen az egyes zenéket ki, illetve bekapcsolni, illetve külön lehessen állítani a
hangerőt ezen a területeken is.

 

Milyen zenék szóljanak az éttermekben, teraszokon vagy a bárban?

A szálloda kávézójának vagy az étterem külső teraszon is helyezhetünk el hangszórókat, de azoknál természetesen ügyelni kell az ottani hangerő beállításoknál is, hogy ne zavarja a szomszédos épületben élő embereket. Amíg a wellnessbe kifejezetten chill-es zenék szólnak, az étteremben emelkedettebb bpm ütemű zenék szólnak, addig a teraszokon megint szólhatnak csöndesebb, kellemesebb beszélgetéshez illő lounge zenék, a teraszon pedig a rendezvényhez illő zenét lehet bekapcsolni. Akár esküvőhöz, akár céges rendezvényhez illőt.

szallodahangositas
Teljes nyugalomhoz ma már nélkülözhetetlen a megfelelő hangosítás, háttérzene.

 

Konferenciák, koncertek esetén milyen szállodahangosításra van szükség?

Ezen felül külön területként említeném meg a konferenciaterem hangosítását, ahol természetesen a szállodahangosításhoz hozzá kell tudni illeszteni a vendég előadó laptopját, amelyiknek nemcsak a képét kell kivetíteni a projektorral, hanem természetesen a hangszórókhoz hozzá kell illeszteni a laptopból szóló zenéket.

szallodahangositas
Konferenciák, koncertek kiszolgálásához is fel kell készíteni a szállodahangosítás rendszerét

 

Konferenciánkon szükség van az előadóknak mikrofonokra, akár fej mikrofonra, akár kézi mikrofonra és arra is szükség van, hogy egyszerre több mikrofonon keresztül is több előadó tudjon beszólni ugyanazokba a hangszórókba. Egyes rendezvények méreteiből adódóan és az előadók, művészi ágából adódóan lehetséges az, hogy nagy hangerejű, erőteljes, nagy hangerejű hangszórók elhelyezésére is, amelyik képes megdübörögtetni akár egy koncerthez hasonlítóan.

Lehet ez a rendezvény kültéri esküvő, ahol még nagyobb hangerőre is szükség van, még nagyobb hangszórók használatára, hogy a
kültérben a nagyobb távolságokat is áthidaljuk.

 

Kérje ingyenes felmérésünket!

Lépjen velünk kapcsolatba, kérje ingyenes árajánlatunkat és felmérésünket! Ingyenes szaktanácsadással és helyszíni felméréssel állunk rendelkezésére, kattintson ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes szaktanácsadással és helyszíni felméréssel állunk rendelkezésére!